En notis fra Nord universitet - les mer.

– Det skjer stadige endringer innen havbruk som krever ny kunnskap og kompetanse, sier Grete Lysfjord ved Nord universitet.
– Det skjer stadige endringer innen havbruk som krever ny kunnskap og kompetanse, sier Grete Lysfjord ved Nord universitet.

Nord starter ny nettbasert utdanning for havbruksnæringen

Nord universitet vil tilby nettbasert etter- og videreutdanning i havbruk fra januar i 2021. I første omgang er det Ytre Namdal som får nyte godt av det nye tilbudet.

Nylig ble det kjent at Nord universitet får 2,3 millioner kroner i prosjektstøtte til Akvafleks, som er et fleksibelt utdanningstilbud innen havbruk.

Går alt som det skal, vil ansatte i havbruksnæringen i Ytre Namdal kunne velge mellom tre ulike årsstudium fra januar neste år: produksjonsbiologi, fiskehelse og vannkjemi og vannbehandlingsteknologi.

– Oppdrettsnæringen vil bestå som en viktig næring i Norge, og et slikt tilbud vil være av stor betydning i mange år fremover. Det vil føre til betyr at flere i Norge får muligheten til å ta en utdanning i havbruk.

Det sier førsteamanuensis Grete Lysfjord ved Nord universitet, Fakultet for biovitenskap og akvakultur.

Ifølge Lysfjord vil universitetet gjennom Akvafleks tilby flere fleksible og nettbaserte studium innen havbruk, med en kombinasjon av digitale og fysiske samlinger.

– Etterhvert ønsker vi å utvide emnene til også å gjelde økonomi, ledelse, kvalitetsledelse og HMS. Klarer vi det betyr det at vi på lengre sikt kan tilby et nettbasert tverrfaglig årsstudium i havbruksdrift, og det til en stor distriktsnæring i grønn omstilling med stort kompetansebehov, sier Lysfjord.

Les mer om tilbudet på hjemmesidene til Nord universitet

Powered by Labrador CMS