Om forskning.no

forskning.no er en nettavis for norske og internasjonale forskningsnyheter.

Gjenbruk

Det er ikke tillatt å kopiere og/eller gjenbruke artikler eller annet materiale uten avtale med forskning.no, utover det sitatretten gir anledning til.

forskning.no byr på nyheter, bakgrunnsstoff, debattspalte og blogg. Vi dekker de fleste fagfelt i norsk og internasjonal forskning.

forskning.no skal bringe nyheter om forskning, være engasjerende og nysgjerrighetsvekkende, fungere som en ressursbank for leserne, og bidra med ny innsikt og forståelse. Gjennomsnittlig antall besøk per dag er rundt 76 000.

forskning.no blir drevet etter Redaktørplakaten og andre journalistiske prinsipper.

forskning.no består av en sentral redaksjon på tjue ansatte i Oslo.

forskning.no eies av Foreningen for drift av forskning.no, som drives på non-profit basis. I foreningen er 80 norske forskningsinstitusjoner medlemmer.

Medlemmene av foreningen kan sende inn artikler som blir vurdert for publisert og redigert av en egen medlemsdesk. Slike bidrag skrives av kommunikasjonsmedarbeidere. Artikler innsendt av medlemmene er tydelig merket med avsenderinstitusjon, både i byline, i topp og bunn av artikkelen og på forsiden. Les mer.

Ansvarlig redaktør og daglig leder for forskning.no er Aksel Kjær Vidnes - aksel@forskning.no / tlf. 922 47 741.

Styreleder i forskning.no er Helge Markusson. Se hele styret her.

forskning.no har en engelsk versjon: ScienceNorway.no. Vi har UNG.forskning.no for lesere mellom 8 og 15 år. På Forskersonen.no finner du kronikker, debatt, populærvitenskapelige artikler og blogger skrevet av forskere og fagfolk. Og er du ute etter ny jobb, er stillingsmarkedet noe for deg.

Historie

forskning.no ble startet i 2002. Initiativet var Norges forskningsråd sitt, men ialt 12 forskningsinstitusjoner var med på etableringen:

Agderforskning, Høgskolen i Bodø, Høgskolen i Oslo, Høgskolen i Stavanger, Nordlandsforskning, Norges forskningsråd, NMBU (den gang Norges landbrukshøgskole), NTNU, Norsk Polarinstitutt, Universitetet i Bergen, Oslo og Tromsø.

Ideen var enkel: å etablere et informasjonstiltak for forskningsformidling, og deretter gi fra seg kontrollen til en uavhengig redaksjon, som jobber under Redaktørplakaten og etter vanlige journalistiske prinsipper.

I dag er det 80 forsknings- og utdanningsinstitusjoner som er med i samarbeidet (se liste på nederst på forsiden). Disse kan også sende inn stoff, som vurderes og redigeres, og som merkes tydelig med institusjonen som avsender.

En redaksjon på tre, senere fem, personer ble etablert i et lite gult hus ved Mølla i Oslo, blant dem var Erik Tunstad, med mangeårig erfaring fra forskningsformidling i NRK. Ingrid Spilde, Kristin S. Grønli og Arnfinn Christensen, var også med fra begynnelsen. Ingrid jobber fortsatt i forskning.no i dag.

I dag er redaksjonen på 20 personer: journalister, redaktør, redaksjonssjef, medlemsdesk og markedsavdeling.

Allerede fra første stund kom leserne. Besøkstallene var gode - og stigende. I dag har vi 2,2 millioner besøk hver måned og 3 millioner sidevisninger, ifølge Google Analytics.

25 prosent av leserne våre er under 29 år, ellers er det jevn aldersspredning. Leserne bor over hele landet og det er like mange menn som kvinner.

Powered by Labrador CMS