En notis fra Nord universitet - les mer.

– Nå blir det liten tid til å dyrke hobbyer, sier Betty Martine Normann Furulund. Bildet er fra en klatretur i Lofoten i fjor.
– Nå blir det liten tid til å dyrke hobbyer, sier Betty Martine Normann Furulund. Bildet er fra en klatretur i Lofoten i fjor.

Sykehus i Bodø får ekstra personell

Stipendiat og molekylærbiolog Betty Martine Normann Furulund er en av mange som nå snur hverdagen opp ned for å bidra i helsevesenet. Helsepersonell over hele landet er bedt om å melde seg som reservepersonell for helsevesenet i kampen mot koronaviruset. Nord universitet har meldt inn 730 personer, derav 580 studenter, til beredskap.

Furulund er til daglig doktorgradsstipendiat ved Nord universitet. Hun jobber med å forstå de ulike funksjonene av RNA, en kopi av DNA-molekylet som kroppen bruker til å lage proteiner. Hun undersøker hvordan dette kan brukes som et verktøy i medisinsk sammenheng. Før hun startet med doktorgradsarbeidet, var hun ansatt som molekylærbiolog ved Nordlandssykehuset i Bodø der hun nå er tilbake i jobb én dag i uka. Jobben på sykehuset innebærer blant annet å hjelpe til med å verifisere nye analyser og bygge opp testkapasiteten for koronavirus i laboratoriet.

– Da pandemien traff Norge var det naturlig for meg å hjelpe til på sykehuset, sier hun.

Les hele saken på nettsidene til Nord universitet

Powered by Labrador CMS