Nå tror en gruppe amerikanske forskere at de har funnet ut hva det er i rødvinen som gir noen mennesker hodepine.

Forskningspodden:
Myter står for fall

PODCAST: Arbeidsdeling i steinalderen, kvinnediskriminering i arbeidslivet og rødvinshodepine – hør mer om tre områder der myter står for fall  i denne episoden av Forskningspodden.

Verken i Norge eller i andre rike land finner forskere at kvinner diskrimineres om de nå sender en søknad på jobb til det som er blitt regnet som typiske mannsyrker.

Men både i Norge og internasjonalt diskrimineres menn om de søker på jobb i et typisk kvinneyrke.

Også til mer kjønnsnøytrale yrker, så foretrekker arbeidsgivere nå å innkalle kvinnelige søkere til jobbintervju.

Teorien om at garvesyre i rødvin gir hodepine, er velkjent. Det betyr ikke at den er riktig, ifølge Vinmonopolet. De kjenner ikke til studier som slår fast at tanninene er årsaken. 

Nå tror en gruppe amerikanske forskere at de har funnet ut hva det er i rødvinen som gir noen mennesker hodepine. Og det er ikke garvesyren. 

Babyer lærer seg språk fra fødselen av. Men hvordan lærer de seg det?

Det har en gruppe britiske og irske forskere undersøkt. De satte små elektroder på hodet til 50 babyer og 22 voksne. Så ble de elektriske impulsene i hjernen deres målt. 

Alt tyder på at steinalderkvinner jaktet på lik linje med mennene, ifølge to amerikanske forskere, som erklærer teorien om at mannen jaktet mens kvinnen sanket for død.

Få med deg ny forskning

Powered by Labrador CMS