En notis fra UiT Norges arktiske universitet - les mer.

UiT-rektor Anne Husebekk og leder av interimsstyret til Kvääniteatteri, Torbjørn Naimak, har undertegnet en samarbeidsavtale.

Kvensk teater får støtte fra universitet

Etter planen skal det kvenske teateret Kvääniteatteri starte opp i januar 2023. Målet er at dette teateret i Nordreisa kommune skal være med og løfte kvensk kultur, språk og historie gjennom scenekunst. Rektor ved UiT Norges arktiske universitet Anne Husebekk og leder av interimsstyret til Kvääniteatteri, Torbjørn Naimak, undertegnet nylig en samarbeidsavtale.

– Vi som arbeider for å få etablert et kventeater har som utgangspunkt at dette teateret skal bli et sted for formidling av kvensk historie og kultur og at det kvenske språket skal levendegjøres. UiT er den fremste institusjonen i nord for formidling og forskning. Det at vi kan samarbeide om og utforske hvordan vi kan bruke teateret aktivt til å fremme og synliggjøre kvensk historie, kultur og språk er veldig spennende og åpner nye muligheter, sier Torbjørn Naimak.

– UiT har et spesielt ansvar for det kvenske, og ved å inngå denne avtalen viderefører vi både interessen og forpliktelsen vi har, sier Anne Husebekk.

Les mer om avtalen på nettsidene til UiT Norges arktiske universitet

Powered by Labrador CMS