Ifølge svenske aviser har Kungliga Vetenskapsakademien sendt ut en pressemelding der de kunngjør vinnerne av nobelprisen i kjemi fire timer for tidlig.
Ifølge svenske aviser har Kungliga Vetenskapsakademien sendt ut en pressemelding der de kunngjør vinnerne av nobelprisen i kjemi fire timer for tidlig.

Nobelprisvinner kan ha blitt avslørt fire timer for tidlig

Årets nobelprisvinner i kjemi kan ha blitt avslørt i en pressemelding fra Kungliga Vetenskapsakademien (KVA) – fire timer før vinneren skal kunngjøres.

Pressemeldingen gikk ut klokken 7.30 onsdag morgen, skriver svenske Dagens Nyheter. Vinneren skal etter planen kunngjøres klokken 11.45 onsdag.

Ifølge avisa Aftonbladet står det i pressemeldingen fra Kungliga Vetenskapsakademien (KVA) at vinnerne er fransktunisiske Moungi G. Bawendi fra MIT, amerikanske Louis E. Brus fra Columbia University og russiske Aleksej I. Ekimov fra forskningsbedriften Nanocrystals Technology.

– Akkurat nå prøver jeg bare å forstå hva som har skjedd. Vi har ikke tatt en avgjørelse ennå, så at det gikk ut en pressemelding er definitivt en feil, sier Heiner Linke ved KVA til avisen.

Han beskriver hendelsen som veldig uheldig og understreker at KVA ikke har fattet vedtak ennå.

– Vi skal ha et møte i formiddag og deretter blir prisvinnerne ringt opp. Det er i den rekkefølgen det skal skje. Vi pleier å være veldig flinke på å holde prisvinnernes navn hemmelig, sier Linke.

Nobelstiftelsen har foreløpig ikke svart på Dagens Nyheters forespørsel om kommentar.

Få med deg ny forskning

Powered by Labrador CMS