Daniel Kahneman mottok mange priser for sitt arbeid. Her mottar han Presidentens frihetsmedalje, USAS øverste, sivile æresbevisning., av tidligere president Barack Obama.

Nobelprisvinner Daniel Kahneman er død

Psykolog, samfunnsøkonom og nobelprisvinner Daniel Kahneman er død, 90 år gammel. Han var en pioner innen atferdsøkonomi.

Kahneman døde onsdag, bekrefter stedatteren Deborah Treisman, ifølge Washington Post.

Han var professor emeritus i psykologi ved Princeton-universitetet i USA og blir av mange ansett for å være en av vår tids største tenkere. Han ble tildelt Nobels minnepris i økonomi i 2002 for sin forskning på atferdsøkonomi.

Sammenliknet med Artenes opprnnelse

Kahnemans bestselgende bok fra 2011, Tenke, fort og langsomt, oppsummerer mye av hans forskning og har blitt sammenlignet med Artenes opprinnelse av Charles Darwin.

– Mange samfunnsvitenskapelige felt har simpelthen ikke vært de samme etter at han kom på banen. Han vil bli dypt savnet, sier tidligere kollega og professor Eldar Shafir i en pressemelding. 

Universitetet Princeton sørvest for New York, der Kahneman jobbet fram til sin død, bekrefter dødsfallet i en uttalelse på sine nettsider.

Kahneman ble født i Tel Aviv i 1934.

Nobelpris i 2002

Den israelsk-amerikanske forskeren var spesielt kjent for sin forskning på hvordan vi mennesker fatter beslutninger. Dette beskrev han blant annet i Tenke, fort og langsomt, som kom ut i 2011 og på engelsk og på norsk det følgende året. 

Her argumenterer han mot at folks atferd er basert på rasjonelle beslutningsprosesser, men i stedet ofte er basert på instinkt.

I 2002 fikk Kahneman Sveriges Riksbanks pris i økonomisk vitenskap til minne om Alfred Nobel, uformelt kjent som Nobels minnepris i økonomi. Han fikk prisen for sin innsats innen psykologi og økonomi.Powered by Labrador CMS