En notis fra Norsk Polarinstitutt - les mer.

Mange og lange forskningsopphold i Antarktis har gitt Kenichi Matsuoka dyp innsikt i Antarktisisen og oversikt over forskningsfeltet. Her under feltarbeid i Dronning Maud Land.

Forteller om isen i Antarktis i ny bok

En ny bok forteller om isen i Antarktis, fra dens spede begynnelse når snøfnugg lander i det indre av det kaldeste kontinentet på kloden til isen møter kysten og Sørishavet.

Men også Antarktis sin rolle, som uløselig knyttet til klimaendringer og havnivåendringer over hele kloden, blir behørig forklart i boken «Life of the Antarctic ice», som gis ut av Norsk Polarinstitutt, anført av isbreforsker Kenichi Matsuoka fra Polarinstituttet.

Isens hemmeligheter

Matsuoka har over ti feltopphold bak seg fra isødet i sør. Disse mange og lange forskningsoppholdene, kombinert med årelange studier av isen i Antarktis, har gitt han både dyp innsikt i isen og oversikt over forskningsfeltet. Nå har han samlet kunnskap om Antarktisisen mellom to permer, med god hjelp av kolleger og samarbeidspartnere fra syv land.

– Hvorfor er det viktig å skrive en bok om isen i Antarktis?

– Isen i Antarktis er en av de store usikkerhetene når det kommer til klimaendringer. Skulle mye av isen i Antarktis smelte, vil havnivået øke og påvirke livet til millioner av mennesker over hele verden, sier isbreforsker Kenichi Matsuoka, og legger til:

– I Antarktis finnes svarene på noen av de største utfordringene som det globale samfunnet står over i lys av klimaendringene, og av denne grunn er det viktig å fortelle historien om isen i Antarktis.

Les mer om boka på nettsidene til Norsk Polarinstitutt

Powered by Labrador CMS