(Illustrasjonsfoto: Colourbox)

- Gå på jobb med vond rygg

 Dansker som blir hjemme med en vond rygg koster samfunnet flere milliarder, og hvilen er helt unødvendig, mener en gruppe forskere.

Ifølge forskerne er det en utbredt myte i det danske folk og i helsevesenet om at hvile er den beste behandlingen mot ryggsmerter. Men ekspertene mener folk skal trosse smertene og komme seg på jobb.

– Man skal for alt i verden ikke legge seg inaktivt ned i en seng. Arbeid er terapeutisk for ryggsmerter, og nødvendig for å bli bra, sier ryggforsker og professor i arbeidsmedisin Johan Hviis Andersen til Politiken.

Overlege og professor Tom Bendix på sykehuset i Glostrup er enig.
– Det er veldig, veldig mange sykedager som kan unngås hvis alle dansker fikk korrekt informasjon om ryggsmerter, sier han.

Ifølge det danske Folkehelseinstituttet hadde danskene 2 millioner sykedager i året på grunn av ryggproblemer, noe som koster staten 7,3 milliarder danske kroner.

– Jeg vil tro at minst to av de sju milliardene kan spares, sier Tom Bendix og viser til norsk forskning som viser at hver fjerde sykedag forsvinner hvis folket får riktig informasjon fra myndighetene. (NTB)

Powered by Labrador CMS