Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) er glad for høy tillit til forskning i befolkningen.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) er glad for høy tillit til forskning i befolkningen.

Ni av ti nordmenn har tillit til forskningen

87 prosent av de spurte i en ny undersøkelse har tillit til forskning. Utdanningsnivået har mye å si for tilliten.

I en undersøkelse Kantar har gjort for Forskningsrådet kommer det fram at 87 prosent av de 1047 spurte har meget eller ganske stor tillit til forskning. Dette er en økning på sju prosent fra tilsvarende måling i mars og det høyeste tallet som er målt i Forskningsrådets befolkningsundersøkelser.

– Kunnskap og forskning er avgjørende for å finne medisinske løsninger på koronaviruset. Når folk har høy tillit til forskningen stoler også mange på at tiltakene vi setter inn er riktige, og forholder seg til dette, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding fra Forsknings rådet.

– Det bidrar til å redusere smitten og sparer både liv og helse, og det bidrar også til at vi sakte, men sikkert nå kan gjenåpne samfunnet vårt, sier Asheim.

Samtidig viser undersøkelsen at leger og helsepersonell har mest tillit i befolkningen når de uttaler seg om koronaviruset i norske medier, fulgt av forskere. Kun 25 prosent av de spurte har tillit til journalister når de uttaler seg om koronarelaterte spørsmål, mens 53 prosent har tillit til det som sies av politikere i mediene.

Powered by Labrador CMS