En notis fra Nord universitet - les mer.

Universitetslektor Tove Ingebrigtsen (til venstre) og studieleder Kathrin Olsen ved Nord universitet har fått svar fra flere hundre barnehagelærerstudenter.
Universitetslektor Tove Ingebrigtsen (til venstre) og studieleder Kathrin Olsen ved Nord universitet har fått svar fra flere hundre barnehagelærerstudenter.

Studenter savner sosialt fellesskap

En undersøkelse blant barnehagelærerstudentene ved Nord universitet, viser at over halvparten av studentene savnet samholdet i klassen og støtten fra medstudenter under koronatiden.

Funnene tyder på at koronaperioden har gjort studentene mer bevisst på hvor mye det fysiske læringsfellesskapet og støtten fra medstudenter betyr for deres læringsutbytte. Samtidig sier studentene at de har blitt mer selvstendige enn før. Noen få studenter synes at den digitale undervisningen fungerer bedre for dem enn klasseromsundervisning.

Studielederne Kathrin Olsen og Elin Børve, samt universitetslektorene Tove Ingebrigtsen og Nina Engesvik, har spurt ca. 450 barnehagelærerstudenter i Levanger, Bodø og Nesna om hvordan de opplevde den digitale undervisningen under koronatiden.

– Det er viktig for oss å finne ut hvordan studentene har opplevd koronaperioden, både når det gjelder organiseringen av den digitale undervisningen, egen faglig og personlig utvikling og hvordan de har opplevd sosial kontakt og støtte fra faglærere og medstudenter, sier studieleder Kathrin Olsen ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag.

Les mer om undersøkelsen på nettsidene til Nord universitet

Powered by Labrador CMS