Metadon til unge misbrukere?

Sosial- og helsedirektoratet vurderer å fjerne aldersgrensen på 25 år, slik at også unge rusmisbrukere kan få metadonbehandling.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg skal behandlingstilbud og kontrollrutiner bli like over hele landet, foreslår direktoratet.

I dag får 3.850 heroinmisbrukere her i landet metadon. Det er anslått at cirka 7.000 misbrukere vil kunne dra nytte av slik behandling, skriver Aftenposten.

Sosial- og helsedirektoratet utarbeider for tiden forslag til nye retningslinjer for hvem som skal få metadonbehandling, og hvordan behandlingen skal gjennomføres.

Behandling er effektivt, særlig når det skjer i kombinasjon med individuell tilpasset oppfølging, påpeker avdelingsdirektør Jens Guslund i Sosial- og helsedirektoratet. Han vil åpne for større individuell vurdering av hver enkelt rusmisbruker.

- En medisinsk vurdering vil være avgjørende. Vi ønsker ikke lenger å ha en fast aldersgrense på 25 år. Men fordi alderen på heroinmisbrukere øker, vil tilbudet i fremtiden neppe omfatte mange yngre misbrukere. Det er viktig at samfunnet har et rusfritt behandlingstilbud til yngre rusavhengige. Metadon er avhengighetsskapende og er et prosjekt for livet, sier Guslund.

(NTB)

Powered by Labrador CMS