Uten en tråd i Trondheim

Nå kan én av fire i Trondheim surfe gratis på Internett i sentrum av byen. Ambisjonen er at hele Trondheim etter hvert skal bli trådløs.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"NTNU-professor Arne Sølvberg holder frem sin mobil, som han nå kan surfe på internett med - midt på torget i Trondheim. Han er også styreleder i Trådløse Trondheim AS."

Prosjektet Trådløse Trondheim skal sikre at både trondhjemmerne, turister og andre besøkende etter hvert får tilgang til Internett over alt, heter det i en pressemelding fra NTNU.

I går ble prosjektet åpnet gjennom en markering på torget i Trondheim.

Trådløse Trondheim er et aksjeselskap som eies i fellesskap av Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), Trondheim kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune og SpareBank 1 Midt-Norge.

Prosjektet startet opprinnelig som et forskningsprosjekt ved NTNU.

Studenter og skoleelever

Foreløpig er det studenter og ansatte ved NTNU, ansatte i Sør-Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune, samt elever i den videregående skolen som har mulighet til å logge seg på det trådløse nettet.

Per i dag kan de bruke nettet på Solsiden og i store deler av Midtbyen.

I løpet av 2006 vil også turister få adgang. Dekningsgraden skal dessuten økes med 20 prosent i løpet av oktober, og utvides slik at det blir et sammenhengende trådløst nettverk fra sentrum av byen og opp til NTNUs største campus på Gløshaugen.

Signaler fra 100 basestasjoner

- Internett, e-post og andre tjenester skal bli like tilgjengelig i midtbyen som hjemme eller på jobb, sier daglig leder av aksjeselskapet Trådløse Trondheim, Thomas Jelle.

Ifølge presseskrivet fra NTNU er rundt 100 basestasjoner satt ut på tak og husvegger. Dette skal gi gode nok signaler.

Ett av tilbudene til dem som logger seg inn via Trådløse Trondheim er allerede på plass.

En elektronisk turistguide er tilgjengelig via bærbar pc eller mobiltelefon, og leder brukerne gjennom en en historisk vandring i sentrum.

Les mer:

Prosjektets internettside, Trådløse Trondheim.

"Trådløse Trondheim ble offisielt åpnet tirsdag ved symbolsk klipping av kabel. Klippingen ble utført av leder Per Berge i Eldrerådet i Trondheim og elevrådsleder Sven Samdal.ved Adolf Øiens skole."

Powered by Labrador CMS