Penis i toalettklemma

Julebesøket hos slekt og venner kan ende i det reneste toalettmareritt for små herremenn, hvis et tungt toalettsete uventet smeller i skåla mens…

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

(illustrasjonsfoto: Colourbox.no)
(illustrasjonsfoto: Colourbox.no)

Fire toalettips fra forskerne

1. Foreldre bør vurdere å tilpasse/montere toalettseter som faller sakte og lettere.

2. Tunge toalettseter bør ikke forekomme i hus med små guttebarn.

3. Husholdninger med smågutter bør vurdere å la toalettsetet stå i oppe-stilling etter bruk, selv om dette strider mot den sosiale normen om legge ned setet.

4. Foreldre kan lære opp gutten til å holde toalettsetet oppe med en hånd mens han tisser, ved at de følger med inntil teknikken beherskes på egenhånd.

Kilde: Wiley-Blackwell, presseskriv
 

Leger ved Leighton Hospital i Crewe bekymrer seg over en trend med tunge seter og utsmykninger på disse.

Flere unge gutter har nemlig den senere tid havnet på sykehus med klemskader et visst sted.

- Nå som julehøytiden nærmer seg, skal mange familier rundt på besøk. Da vil smårollinger som nettopp har lært å bruke toalettet, være ivrige etter å vise hvor voksne de er ved å gå på do helt alene, sier lege Joe Philip ved det engelske sykehuset.

Så idet mange av julevinklene tilsynelatende var godt dekket av norske medier, slår advarselen fra legene ned som en kram snøball under jakkekragen.

Philip og kolleger rapporterer om fire tilfeller der gutter under 4 år ble lagt inn på sykehus etter å ha fått penis i klem på mellom setet og skåla.

Forskernes arbeid er publisert i desemberutgaven av British Journal of Urology International.

Hull i opplæringen

Nyervervet dokunnskap hos de unge håpefulle kan altså ha noen kritiske hull, for eksempel at det som går til værs ofte kommer ned igjen.

Samtlige var såpass skadet at de ble over natten på sykehus, men ingen av barna skal ha fått varige fysiske skader.

- Det er viktig at foreldre sjekker toalettsetene på forhånd, for ikke å snakke om setene de har på badet hjemme, sier Philip i et presseskriv fra Wiley-Blackwell, som utgir tidsskriftet BJU International.

Selv om det kan høres litt merkelig ut å skulle løpe inn på toalettet med en gang man ankommer vertskapet for julemiddag, kan en slik forundersøkelse være et viktig gjøremål.

- En ny markedsundersøkelse har antydet at salgstallene for toalettseter i tre og keramikk er økende. Vi ville ikke bli overrasket hvis også andre legekolleger har merket seg en økning i klemskader på penis som et resultat av dette, sier forskeren i presseskrivet.

Øyeblikkelig hjelp

De fire guttene, som var fra 2-4 år, ble alle behandlet som urologiske øyeblikkelig hjelp-tilfeller. Alle hadde nylig lært å gå på do selv, de hadde løftet toalettsetet, som så brått falt ned igjen.

Tre av guttene hadde fått væskeansamling i forhuden, men de klarte likevel å tisse. Fjernemann hadde smerter i penishodet.

Heldigvis hadde ingen av guttene fått blødninger eller skader på urinrøret, og de kunne dra hjem igjen dagen etter.

-

Ett av tipsene forskerne kommer med (se boks i toppen av artikkel) er å la toalettsetet stå oppe etter bruk.

Kan vi da anta at en langdryg kontrovers er over? - altså den vedrørende toalettseter som glemmes i oppestilling, gjerne av den mannlige delen av befolkningen.

Hvis du har en liten sønn i huset, så kanskje…

Referanse:

Public interest warning: should we ban wooden/ornamental toilet seats for male infants. Philip et al. BJU International. 102, p 1749. (December 2008).

Powered by Labrador CMS