Det er så langt ikke kjent hvem som skal lede ufo-forskningen hos Nasa eller hva den nyopprettede stillingen vil koste. Bildet viser malere som pynter på Nasa-logoen ved Kennedy Space Center i Florida i 2020.

Nasa utnevner sjef for ufo-forskning

Nasa sier de vil utnevne en ny forskningsdirektør med ansvar for å undersøke det amerikanske myndigheter kaller uidentifiserbare avvikende fenomener (UAP).

Nasa-sjef Bill Nelson kom med kunngjøringen torsdag.

Det skjer etter at et ekspertpanel har oppfordret den amerikanske romfartsetaten til å trappe opp sin innsats for å innhente informasjon om det som på folkemunne kalles ufoer.

Ikke bevis for utenomjordisk opprinnelse

Ifølge Nasa vil studier innen feltet kreve nye vitenskapsmetoder, som avanserte satellitter, i tillegg til en endring i hvordan uidentifiserte objekter ses på.

Nelson opplyser at Nasa vil flytte diskusjonen om UAP-er «fra sensasjonsjag til vitenskap». Han legger til at panelet på 16 personer som har jobbet med saken, ikke har funnet bevis for at fenomenene har utenomjordisk opprinnelse.

Det Nasa-oppnevnte uavhengige panelet har levert en 33 sider lang rapport som ble publisert torsdag.

– Vil gjøre dette i åpenhet

Panelet understreket at kunstig intelligens (KI) og maskinlæring står sentralt i å finne ut av ting som sjelden skjer, som angivelige ufo-observasjoner.

– Nasa vil gjøre dette i åpenhet, sier Bill Nelson.

Han forteller at Nasa gjør hva de kan for finne ut av bakgrunnen for UAP-observasjonene. Og hvis det er noe å fortelle allmennheten med henblikk på åpenhet, så «kan du vedde på at vi vil fortelle det».

Det er så langt ikke kjent hvem som skal lede forskningen eller hva stillingen vil koste.Arbeidet med rapporten startet for et år siden og hadde en prislapp på under 100.000 dollar.

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Powered by Labrador CMS