Universitetet i Oslo ligger på topp blant de norske i en av de mer kjente universitetsrangeringene. Hovedstadens eldste universitet ligger nå som nummer 101, en plass opp fra i fjor.

To norske universiteter faller, mens to klatrer på internasjonal rangering

Universitetet i Oslo klatrer nesten inn blant topp hundre på en internasjonal rangering av universiteter. UiT faller for femte år på rad.

Det er fire norske universiteter blant de 1.418 beste i verden ifølge den nittende utgaven av QS World University Ranking, skriver nettavisa Khrono som dekker høyere utdanning og forskning.

Rekkefølgen blant de fire norske er den samme som tidligere år, men samtlige av dem har skiftet plass siden fjorårets liste.

Universitetet i Oslo ligger på topp blant de norske. Hovedstadens eldste universitet ligger nå som nummer 101, én plass opp fra i fjor. Dette er det femte året på rad UiO klatrer på denne rangeringen, men de ligger fortsatt et stykke bak topplasseringen fra 2014, da de lå på plass 89, det eneste året de er blitt rangert blant de hundre på topp.

Universitetet i Bergen faller for tredje år på rad, fra plass 199 i fjor til plass 207. Dette er det laveste de har vært rangert siden de i 2012 ble rangert som nummer 145.

NTNU har ligget relativt stabilt på listen de siste årene etter at de fra 2018 til 2019 falt med over hundre plasser. Universitetet ble i 2015 rangert på plass 246. På den ferske rangeringen klatrer de fra plass 369 til plass 352.

UiT Norges arktiske universitet ble rangert som nummer 304 i 2012, nå ligger de på plass 440 etter å ha falt for femte år på rad. Dette er det laveste de har vært rangert.

Sverige har åtte universiteter på lista. To av dem er inne blant topp hundre – Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm på plass 89 og Lunds universitet på plass 95.

Det er fem danske universiteter på lista – Universitetet i København er eneste blant topp hundre. Universitetet er det høyest rangerte blant de nordiske, på plass 82.

Det er ni finske universiteter på lista. Øverst blant disse er Helsingfors universitet på plass 106.

Toppen av lista domineres av britiske og amerikanske universiteter. Massachusetts Institute of Technology i USA ligger på topp for ellevte år på rad. På årets liste etterfølges de av University of Cambridge i Storbritannia og Stanford University i USA.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS