En notis fra Norsk Polarinstitutt - les mer.

Evy Jørgensen blir avdelingsdirektør for Miljø- og kartavdelingen i Norsk Polarinstitutt.

Ny avdelingsdirektør ved Norsk Polarinstitutt

Evy Jørgensen (59 år) er tilsatt som ny avdelingsdirektør for Miljø- og kartavdelingen i Norsk Polarinstitutt. Hun kommer fra stillingen som assisterende miljødirektør hos Fylkesmannen i Troms og Finnmark.

– Norsk Polarinstitutt har høykompetente ansatte som arbeider med aktuelle og viktige temaer knyttet til klimaendringer og miljø i polarområdene. Det laget ser jeg frem til å være en del av, sier Jørgensen.

Hun har lang og allsidig erfaring fra forskning- og forvaltningsfeltet. I 1992 tok hun doktorgrad i organisk geokjemi fra Universitetet i Tromsø, der hun studerte nye biomarkører til petroleumsleting på oppdrag for VISTA (Statoil). Jørgensen utførte grunnforskning i organisk fotokjemi som postdoktor ved UiT Norges arktiske universitet. Hun har bakgrunn som faglig leder ved Unilab Analyse AS hvor hun var ansvarlig for miljøundersøkelser, faglige vurderinger og etablering av kvalitetssikringssystem på laboratoriet. Fra 2000 og frem til i dag har Jørgensen arbeidet for Fylkesmannen, først som seksjonsleder for forurensning hos Fylkesmannen i Finnmark, og fra 2009 til 2013 som fagansvarlig for forurensning hos Fylkesmannen i Troms. I 2013 ble hun avdelingsdirektør for miljøvern hos Fylkesmannen i Troms og siden januar i år, da embetene i nord ble sammenslått, har hun arbeidet som assisterende miljødirektør.

– Med Evy Jørgensen får instituttet en meget erfaren og kompetent leder for Miljø- og kartavdelingen, og en leder som vil være opptatt av helheten og utviklingen av instituttet, sier Ole Arve Misund, direktør i Polarinstituttet.

Les mer på nettsidene til Polarinstituttet

Powered by Labrador CMS