Hva slags kroppsholdning du har på bildene dine på Tinder eller for den saks skyld på speeddating, er avgjørende for suksessen. (Foto: Colourbox)

Små endringer i kroppsholdning kan gi dating-suksess

Det holder ikke å smile pent ei heller å være pen, skal vi tro en ny flørtebildestudie.

I disse moderne datingtider dominert av trefftjenester som Tinder, kan sjansene dine for en date bli avgjort av ett enkelt bilde.

Men det er ikke likegyldig hvordan du poserer på dette bildet, tyder ny forskning på, ifølge sciencemag.org.

Den nye studien er publisert i PNAS.

Forskerne har undersøkt om «større» positurer – som stillinger med utstrakte armer eller spredte bein – var mer attraktive i de to moderne datingformene speeddating og datingtjenester du kan bruke med smarttelefonen, som for eksempel Tinder.

Forsøkspersonenes sannsynlighet for å få et «ja» på en speeddate økt med 76 prosent for hvert poeng på en sjupoeng-skala de «utvidet» kroppsholdningen sin, viser studien.

For å undersøke virkningen kroppsposituren hadde på nettdating opprettet forskerne falske datingprofiler med henholdsvis innadvendte og utstrakte kroppsstillinger. Profilene hvor personene poserte med spredte lemmer fikk 27 prosent flere matcher enn profilene med bilder der armer og bein var tett samlet, ifølge sciencemag.org.

Resultatene gjaldt både for menn og kvinner.

Powered by Labrador CMS