En notis fra Høgskulen på Vestlandet - les mer.

Professor Reza Arghandeh ved Institutt for datateknologi, elektroteknologi og realfag, skal hjelpe Statnett å overvåke strømlinjer ved bruk av satellitter.

Kunstig intelligens skal sikre at strømlinjer står trygt

Høgskulen på Vestlandet har fått tre millioner kroner som samarbeidspartner i Statnetts innovasjonsprosjekt PROWD. Norges forskningsråd har nylig gitt støtte til flere prosjekter innen energi, for å legge til rette for grønn omstilling og øke konkurransekraften til norsk næringsliv.

I prosjektet PROWD vil Statnett samarbeide med mange andre om bruk av satellitter for å få ny kunnskap om kraftledninger og vegetasjon. Det vil handle om forsyningssikkerhet, miljøhensyn, effektiv rydding av vegetasjon og sikrere drift.

– PROWD-prosjektet er en fantastisk mulighet for oss til å jobbe side om side med Statnett og andre elektrisitets- og strømselskap, for å lære mer om deres teknologibehov i praksis. Vårt mål er å utvikle algoritmer gjennom kunstig intelligens, som hjelper Statnett til å overvåke strømlinjer ved bruk av satellitter. De fleste kraftlinjene i Norge går på tvers av skogområder, og vi vil forsikre oss om at vi beskytter miljøet samtidig som vi har lyset på, sier professor Reza Arghandeh, som leder HVLs deltakelse i samarbeidet.

Les mer om prosjektet på nettsidene til Høgskulen på Vestlandet

Powered by Labrador CMS