Vil frata Sudbø autorisasjonen

Oslo (NTB): Statens helsetilsyn har i et brev informert Jon Sudbø om at tilsynet vil ta fra ham autorisasjonen som lege og tannlege.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Bakgrunnen er at vi mener Sudbøs atferd er uforenlig med å praktisere både som lege og tannlege. Vi mener virksomheten hans har vært uforsvarlig, sier fagsjef Gorm Grammeltvedt i Statens helsetilsyn til VG Nett.

Sudbø får tre uker på seg til å gi en uttalelse. Etter det vil det bli gjort endelig vedtak i saken.

Sudbø har innrømmet at han har diktet opp grunnlagsmateriale i forbindelse med en artikkel som sto på trykk i det anerkjente tidsskriftet The Lancet. Artikkelen handlet om munnhulekreft, som Sudbø skrev doktoravhandling om.

En kommisjon som ble nedsatt for å granske Sudbøs arbeid, har erklært doktorgraden hans for ugyldig. En rekke senere publikasjoner som bygger på samme grunnlagsmateriale, må også trekkes tilbake. Bare fire av artiklene som Sudbø har bidratt til, står igjen.

«Dette innebærer at det vesentlige av Jon Sudbøs vitenskapelige produksjon fremstår som ugyldig på grunn av manipulasjon og fabrikasjon av grunnlagsdata», konkluderer granskningskommisjonen. (NTB)

Powered by Labrador CMS