Annonse

En notis fra Universitetet i Bergen - les mer.

Dorothy Dankel var en av havforskerne som imponerte de fremmøtte med en ny type forskningsformidling.

Unikt møte mellom Bergen filharmoniske orkester og forskere

Publisert

Torsdag 12. desember var det duket for den andre utgaven av konsertserien Neste steg - som gjennom fire konserter med forskjellige tema byr på en ny type forskningsformidling, i samarbeid mellom forskere ved Universitetet i Bergen og Bergen filharmoniske orkester.

I september brakte samarbeidet verdensrommet til Grieghallen, og denne gang var temaet Havet. Forskere fra UiB og musikerne lot seg inspirere av hverandre, da de tok publikum med på en reise fra livets opprinnelse til hvordan havet former vår nåtid - og vil forme oss også i fremtiden.

– Det å kombinere forskningsformidling og musikk på denne måten er et helt unikt konsept, som vi ikke har prøvd før. Harmonien er et av verdens eldste orkestre, som skaper musikk og kunst hele tiden. Nå skal også vi forskere prøve å skape bilder med våre tekster. Vi bruker ikke digitale hjelpemidler, men lar scenen være vårt formidlingsverktøy. Vi håper publikum vil bruke fantasien, og lar tekstene og musikken vekke interesse og engasjement for havet, sa havforsker på Institutt for biovitenskap, Dorothy Dankel noen minutter før hun gikk på scenen.

Fortid og fremtid

Allerede før konserten kunne publikum få et innblikk i havforskningens historie og fremtid, representert av elever på Amalie Skram videregående skole, som også presenterte sin egen forskning.

Dyktige elever stod på stand i foajeen, hvor de kunne fortelle de mange interesserte om alt fra havstrømmer, hvordan havet og is påvirkes av klimaendringer, og hvordan vannkvaliteten egentlig er i Puddefjorden.

Etter at publikum hadde funnet plassene sine i Grieghallen, inntok dirigent Ludovic Morlot og Bergen Filharmoniske Orkester scenen, hvor de spilte havinspirerte numre fra Felix Mendelssohn og Richard Wagner. Mellom numrene kom UiB-forskerne på scenen og fremførte sine tekster.

Les mer om forestillingen på hjemmesidene til Universitetet i Bergen

Powered by Labrador CMS