UiO kårer forskertalenter

Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO) har valgt ut åtte forskere som de mener bidrar til å revitalisere og styrke forskningen ved fakultetet. De neste dagene presenterer vi disse forskerne.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo går her foran med et godt eksempel ved å trekke frem yngre forskertalenter, sier utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet.

- Dyktige forskere er avgjørende for et godt forskningssystem og for forskning av høy kvalitet. Regjeringen har i vår lagt frem en ny forskningsmelding der rekruttering og karriere er et av hovedtemaene, sier Clemet.

Hun gratulerer vinnerne og håper HF vil arbeide for å beholde sin gode plassering blant Nordens og verdens beste humanistiske fakulteter.

Vinnerne

De åtte utvalgte forskerne er:

  • Herman Cappelen
  • Hallgjerd Aksnes
  • Torkel Brekke
  • Vladimir Tikhonov
  • Stephan Oepen
  • Nils Axel Nissen
  • Tanja Storsul
  • Iselin Theien

Navneendring

Kåringen av de åtte forskertalentene skjer i forbindelse med at Det historisk-filosofiske fakultet skifter navn til Det humanistiske fakultet.

Fakultetet har ønsket å sette fokus på yngre forskere som staker ut kursen fremover. Forskere som gjennom sin aktivitet gjenspeiler bredden i fakultetets samlede forskning, og dermed bidrar til å skape innholdet i Humaniora anno 2005.

Nominasjon

Med dette utgangspunkt ble de nye instituttene ved fakultetet invitert til å nominere kandidater under 40 år som gjennom sin forskning bidrar til å revitalisere og styrke forskningen ved fakultetet.

Nominasjonen var åpen for både doktorgradsstudenter, postdoc, fast ansatte og andre midlertidig ansatte. De utvalgte får en sentral plass i profileringen av forskningen ved nye HF, og vil i tillegg motta et reisestipend.

Kvalifikasjoner

De åtte forskertalentene ble kunngjort ved HFs sommerfest 15. juni. Tre av kandidatene utmerker seg spesielt gjennom internasjonal posisjon og en svært omfattende vitenskapelig produksjon.

Utvalget er gjort etter en vurdering av blant annet den enkeltes faglige kvalifikasjoner, verdien av den nominertes bidrag på sitt forskningsfelt, nasjonalt og internasjonalt engasjement, formidlingsaktivitet og den nominertes funksjon som miljøbygger.

Du finner en oversiktsside over Forskertalenter 2005 her.

Powered by Labrador CMS