Attraktive armer

Ung, høy og med velformede lange armer. Nei, vi snakker ikke om viktige egenskaper hos basketballspillere, men om attraktive trekk hos kvinner - på tvers av kulturer.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

(Illustrasjonsfoto: iStockphoto)

Dette er noen av resultatene som presenteres i en studie publisert i Journal of Evolutionary Biology.

- De fleste forskningsarbeider som har undersøkt attraktivitet, fokuserer på overkropp, mage, hofter og hår.

- Når det nå viser seg at også lengde og omkrets på armene har betydning, så støtter det oppfatningen om at ”hele pakka” er med på å bestemme hvor attraktiv en kvinne er.

Det sier førsteforfatter på studien, Robert Brooks ved University of New South Wales (UNSW) i Sydney, Australia.

Også enige om smal midje

96 kinesiske kvinner i alderen 20-49 år ble kroppsskannet, for å lage tredimensjonale fotografier, ifølge en pressemelding fra Wiley-Blackwell.

Ansiktstrekk, hud- og hårfarge og klær ble fjernet.

Deretter fikk 40 australske menn og 52 kvinner se bildene. Disse var i alderen 18-58 år, flesteparten av europeisk avstamming. Så ble rangeringene deres sammenlignet med synspunktene til en gruppe fra Hong Kong.

Begge grupper ville helst ha unge, høye kvinner med velformede, lange armer. Så spiller ikke overraskende også kroppsmasseindeks og proporsjonen mellom midje og hofter en rolle.

De tynnere av kvinnene fikk høy rangering, og kvinner med smal midje i forhold til høyden ble også foretrukket.

- Vurderingene fra både menn og kvinner på tvers av ulike kulturer peker i retning av at de vurderer samme kroppstypene som de mest attraktive, sier Brooks til UNSW sin nettside.

- Må finne en som vil ha deg

Professoren står bak studien sammen med kollega Jules Shelly og forskere fra  Hong Kong Polytechnic University og Tianjin Polytechnic University,

Forskerne mener at de har utført den mest omfattende analysen til dags dato av hva kroppsform og fordeling av kroppsfett har å si for kvinnelig attraktivitet.

- Denne studien forteller oss bare om den ideelle kropp. I virkeligheten er sjansene små for at man skal treffe på en person med de ønskede perfekte trekk.

- Og til sjuende og sist, samme hvor mye du begjærer noen, så må du finne en som vil ha deg også, fortsetter Brooks til UNSWs nettside.

Referanse: 

R. Brooks mfl: Much more than a ratio: multivariate selection on female bodies. Journal of Evolutionary Biology, 2010; 23 (10): 2238 DOI: 10.1111/j.1420-9101.2010.02088.x Sammendrag her.

Powered by Labrador CMS