Når sex blir mediokre greier...

Hvis mannen har trøbbel i sexlivet, går katastrofealarmen. Kvinner derimot aksepterer i større grad middelmådig sex, mener forsker.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er full krise dersom mannen har problemer med sex. Da løper han til legen og sier at jeg trenger noe mot dette. Kvinner gjør ikke sånn. De skyver det unna og flytter det lengre ned på listen.

Det uttaler psykiater Anita Clayton til nettstedet LiveScience.com. Clayton har kvinners seksualitet under lupen ved University of Virginia Health System, USA. Studier, og flere år med klinisk erfaring, har gitt henne mye data om kvinners sexliv.

- Ofte kommer kvinnelige pasienter til meg med samlivsproblemer eller depresjoner, og bare når jeg spør direkte om sex, skjer det at en pasient røper misnøye, sier Clayton til nettstedet.

Uttrykker skuffelse

En del kvinner klager ifølge psykiateren over vansker med å få orgasme, eller mangel på seksuell lyst.

- Men oftere uttrykker kvinner en generell skuffelse hva angår sex, ifølge Clayton.

Psykiateren mener at en rekke faktorer kan tilskrives en kvinnes mangel på seksuell tilfredstillelse. Overfor LiveScience.com ramser hun opp blant annet dette:

Følelsesmessige behov imøtekommes ikke, og sex skyves til bunnen av listen over gjøremål. Mange kvinner strever dessuten med et urealistisk kroppslig ideal, og er misfornøyd med deler av kroppen sin.

Selvsikker holdning og prioritet

Men husk nå dette; heldigvis er det ikke slik at en perfekt kropp er det samme som å ha et fantastisk seksualliv.

- Man kunne kanskje tro at undertøysmodellene til Victoria’s Secret har et fantastisk sexliv, men sexlivet deres er ikke noe bedre enn andres, påpeker Clayton.

En selvsikker holdning, og et sinn åpent for å utforske sensualitet, kan blåse nytt liv i det seksuelle for begge parter. Dessuten kan kvinner gi sex høyere prioritet, og la klesvasken ligge en dag til, ifølge forskeren.

Powered by Labrador CMS