Kvinner synes ikke større er bedre

Kvinner vil heller ha en bred penis enn en lang, viser ny undersøkelse. Likevel er kvinner stort sett mer opptatt av personligheten og utseendet til partneren enn penisen. Det er mennene selv som er misfornøyd med utstyret sitt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

"Denne figuren fra utgravingene i Pompeii er laget for å virke komisk. I oldtidens Roma var en stor penis lite ønskelig og ble betraktet som latterlig."

En studie av over 50 000 heteroseksuelle menn og kvinner viser at 85 prosent av kvinnene var fornøyd med størrelsen på partnerens penis, mens bare 55 prosent av mennene var fornøyd med utstyret naturen hadde gitt dem.

Når kvinnene først ble bedt om å velge, svarte 90 prosent at de foretrakk en bred penis framfor en lang. Men størrelsen på penis er ikke det viktigste kriteriet for en kvinne når hun blir tiltrukket av en mann.

Stor kartlegging

Dr. Kevan Wylie fra Porterbrook-klinikken og Ian Eardley Fra St James’ Hospital i Storbritannia har saumfart mer enn 50 internasjonale forskningsprosjekter fra 1942 til nå for å kartlegge holdninger til størrelsen på penis.

De fant ut at den gjennomsnittlige erigerte penis har en lengde på 14- 16 centimeter.

Bisarr praksis

Undersøkelsene fortalte om bisarre metoder for å forstørre penis. I Brasil lot menn giftige slanger bite seg i penis for at giften skulle få organet til å svulme opp i opptil et halvt år etterpå.

I India har menn festet lodd til penis for å dra den ut i lengde, og på Borneo boret menn hull i penishodet og stakk gjenstander gjennom hullene for å stimulere partneren.

I oldtidens Roma var derimot store peniser regnet som komiske og lite ønskelige.

Små variasjoner

Studiene viste at det er liten variasjon på penis-størrelsen i forskjellige deler av verden, med unntak av en koreansk undersøkelse der mennene hadde litt mindre peniser enn verdensgjennomsnittet.

Andre målinger har også vist at Syd-Korea kommer kortest ut mens de lengste penisene på gjennomsnittlig 16 centimeter finnes i - gjettet du det ikke - Frankrike.

Liten penis-syndromet

"Denne figuren av en naken mann er på vei ut mot nabostjernene på romsonden Pioneer. Noen som har større der ute ... ?"

Noen menn har et kompleks for størrelsen på penis, og dette kan bli så sterkt at det blir et problem for mannen. Tilstanden kalles “Small Penis Syndrome”.

Studien til Wylie og Eardley viser at “Small Penis Syndrome” faktisk er vanligere hos menn med normal penis enn hos menn med såkalt mikropenis. Dette er peniser som er kortere enn 7 cm i erigert tilstand.

- Det er svært vanlig for menn å bekymre seg om størrelsen på penisen sin, og det er viktig at disse bekymringene ikke blir avfeid, for dette kan gjøre bekymringene enda sterkere, sier Dr. Wylie i en pressemelding fra det urologiske tidsskriftet BJU International.

Anbefaler ikke penisforlengere

Forfatterne av artikkelen er svært forsiktige med å anbefale kirurgiske inngrep eller kunstige hjelpemidler for å gjøre penis større.

- Dokumentasjonen som støtter bruk av penisforlengere er dårlig, og selv om det begynner å komme informasjon om enkelte vellykkede kirurgiske inngrep, blir ikke dette støttet opp med data om at pasienter blir fornøyd med slike inngrep, understreker dr. Wylie.

Referanse:

“Penile size and the “small penis syndrome” (Wylie K R, Eardley I. BJU International. 99, pages 1449-1455, June 2007)

Lenke:

Official Journal of the British Association of Urological Surgeons

Powered by Labrador CMS