Denne enorme soppskyen hadde dannet seg tre minutter etter at amerikanerne slapp en atombombe på havnebyen Nagasaki den 9. august 1945. 70.000 mennesker døde øyeblikkelig, og flere titusener døde senere som følge av stråling og brannskader. (Foto: AP Photo / NTB Scanpix)

Hvor ble det av atomkrigen?

Podcast: Hvorfor har det ikke blitt noe av atomkrig etter USAs bombet Hiroshima og Nagasaki i 1945, og hva hindrer det fra å skje nå?

Hvorfor har det ikke blitt noe av atomkrig etter USAs bombet Hiroshima og Nagasaki i 1945, og hva hindrer det fra å skje nå?

Pluss, er atomvåpen egentlig noe bra hinder mot krig og invasjon? Dette er denne episodens tema.

På veien er vi innom USA versus Nord-Korea, knuffing og grisetaklinger på fotballbanen, det iranske prestestyrets antatte irrasjonalitet, diktatorers fall og Argentinas krig mot atommakten Storbritannia.

For ikke å nevne slagsmålsscenen i filmen Anchorman der den ene karen topper kransekaken med å ta med seg en håndgranat! Undrer hvordan det gikk…

Politikk og Røvere:

Lars Erik Berntzen og Jonas Bergan Dræge er doktorgradstipendiater ved Fakultet for sosiologi og statsvitenskap på det Europeiske universitetsinstitutt i Firenze.

De lager podcasten Politikk og Røvere.

Her finner du podcasten på iTunes.

Her finner du Facebook-siden deres.

Powered by Labrador CMS