Jessica Dimka tok sin doktorgrad i antropologi ved University of Missouri og jobber per i dag ved University of Pittsburgh. (Foto: OsloMet)

Amerikansk pandemiforsker til OsloMet

Amerikanske Jessica Dimka har fått EUs Marie Curie-midler i år og blir dermed å finne på Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) ved Oslomet fra høsten av.

Dimkas forskningsprosjekt skal handle om influensapandemien i 1918 og skal foregå under veiledning av AFIs pandemiforsker Svenn-Erik Mamelund.

Dimka ser frem til å sette kursen mot Norge og OsloMet i august.

– Jeg har jo erfaring med å flytte mellom stater i USA omtrent annethvert år, så nå var det på tide med en ny utfordring, meddeler forskeren. – Jeg kan nesten ikke vente, sier hun.

Når Dimka kommer til OsloMet vil AFI bli hjemmebase for to av verdens fremste eksperter på de samfunnsmessige sidene ved influensapandemien Spanskesyken.

Og at en 100 år gammel sykdom fortsatt har relevans er Mamelund, som har forsket på temaet i over 20 år, soleklar på.

– En global influensapandemi er blant de helsetruslene som Verdens Helseorganisasjon (WHO) anser som aller mest alvorlige. Selv om beredskapen i dag er bedre enn den var da Spanskesyken herjet for 100 år siden, har vi fortsatt mye å lære av en pandemi vi kan spore etterdønningene av gjennom flere generasjoner, sier Mamelund, som har hatt et formidlingsfylt år i forbindelse med 100-årsmarkeringen for Spanskesyken.

Les mer på OsloMets nettsider.

Powered by Labrador CMS