En ny undersøkelse viser at over halvparten av nordmenn mener at vår kultur er bedre enn andres. (Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix)

Nordmenn mener norsk kultur er overlegen

Norge det eneste av 15 vesteuropeiske land hvor mer enn halvparten av befolkningen mener deres egen kultur er overlegen, ifølge en ny undersøkelse.

«Folket vårt er ikke perfekt, men vi har en kultur som er bedre enn andre» er oppfatningen som går igjen blant nordmenn. Det viser en ny undersøkelse gjort av amerikanske Pew Research Center hvor 58 prosent av nordmennene sa seg helt eller hovedsakelig enig i utsagnet. Det skriver Vårt Land.

Norge er dermed det eneste landet der over halvparten av befolkningen har den oppfatningen. På andre siden av skalaen ligger Spania, hvor kun to av ti støtter utsagnet.

– Tallene reflekterer en utbredt norsk selvgodhet, som har styrket seg etter at Norge er blitt et absurd rikt land, mener professor Thomas Hylland Eriksen ved Universitetet i Oslo.

I nabolandet vårt mener kun én av fire at svensk kultur er best. Sveits, det eneste andre landet i undersøkelsen som ikke er med i EU, er nærmest Norge med 50 prosent.

Amerikanerne har intervjuet 24 000 innbyggere i 15 vesteuropeiske land i undersøkelsen «Being Christian in Western Europe». Blant de spurte var 1500 tilfeldig valgte nordmenn over 18 år.

Powered by Labrador CMS