NTNU-forskeren Inga Strümke er glad for at nordmenn leser seg opp på KI gjennom hennes bok «Maskiner som tenker».
NTNU-forskeren Inga Strümke er glad for at nordmenn leser seg opp på KI gjennom hennes bok «Maskiner som tenker».

KI-forskerens bok har ligget et halvt år på bestselger­listen

Mange vil lese om kunstig intelligens. KI-forskeren Inga Strümkes bok om KI kan nå feire et halvt år på bestselgerlisten.

Inga Strümke kom med boken «Maskiner som tenker» med undertittelen «Algoritmenes hemmeligheter og veien til kunstig intelligens» i slutten av april måned.

Siden har den vært å finne på Bokhandlerforeningens bestselgerliste, der den lå på førsteplass 15 uker på rad av sine 26 uker hittil. Den henger fortsatt med, nå på 14. plass.

Kagge Forlag er i ferd med å trykke et syvende opplag av boken – som dermed er oppe i 38.000 eksemplarer. KI-forskeren synes det er «fantastisk» at så mange har lest boken.

– Mest fordi jeg har hatt en bekymring for at KI former samfunnet uten at medlemmene i det samfunnet forstår teknologien og hva den gjør. Jeg tror at en befolkning med kunnskap om KI er blant de viktigste forutsetningene for en god fremtid der KI spiller en stadig større rolle i livene våre, sier Inga Strümke, som er førsteamanuensis ved NTNU.

Hun har flere ganger snakket til Stortinget om kunstig intelligens, og i sommer besøkte statsminister Jonas Gahr Støre NTNUs AI-lab, der Strümke jobber.

– Det er mye som har skjedd siden boken ble gitt ut, på ulike fronter. Alle stortingsrepresentantene fikk boken i sommergave, og statsministeren anbefalte boken på Facebook-siden sin. I løpet av høsten har det blitt satt av én milliard kroner over fem år til KI-forskning, og regjeringen har laget en egen ministerpost for digitalisering med et tilhørende departement. Så den politiske oppmerksomheten har virkelig økt betraktelig, sier Strümke, som ifølge forlaget også opplever at samfunnet blir stadig mer bevisst på utfordringene og mulighetene kunstig intelligens byr på.

«Maskiner som tenker» utkom tidligere i høst i Danmark, og nå står utgivelse i Sverige for tur.

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Powered by Labrador CMS