En norsk Leopard-stridsvogn av typen skal sendes til Ukraina.

Undersøkelse: Stort flertall for norske våpen til Ukraina

Nesten ni av ti spurte vil sende norske våpen til Ukraina, ifølge en ny meningsmåling. Samtidig mener åtte av ti at Ukraina ikke må avstå områder til Russland.

Ifølge Vårt Land er det By- og regionforskningsinstituttet NIBR ved Oslo Met som har sett nærmere på nordmenns holdninger til Russlands invasjon av Ukraina. Undersøkelsen er gjort av Respons Analyse for forskningsprosjektet Proruss.

Til påstanden «Norge må slutte å sende våpen til Ukraina» sier 13 prosent av Rødt-velgere og 9 prosent av SV-velgere at de er helt eller delvis enige.

Oppslutningen om våpendonasjoner er lavest blant velgerne til Sp og Frp, men det er likevel et tydelig flertall, og henholdsvis 53 og 56 prosent er helt uenige i den aktuelle påstanden.

På spørsmålet om hvorvidt Ukraina må avstå land eller ikke til Russland for å få slutt på krigen, skiller Frp-velgere seg ut, opplyser forsker Aadne Aasland. Blant dem er 29 prosent helt eller delvis enige i at Ukraina bør avstå områder.

I undersøkelsen kommer det også fram at ni av ti mener at Krim-halvøya tilhører Ukraina, mens en like stor andel sier at Vesten ikke har skylden for at Russland invaderte Ukraina.

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Powered by Labrador CMS