Universitetet i Bergen har opplyst at de har hatt elleve ph.d.-stipendiater med finansiering fra Chinese Scholarship Council.

UiB-rektor stanser samarbeid med kinesisk stipend­program

Rektor Margareth Hagen ved Universitetet i Bergen (UiB) avslutter samarbeidet med det kinesiske stipendprogrammet Chinese Scholarship Council (CSC).

Norske universiteter har i flere år tatt imot en rekke kinesiske forskere og studenter gjennom stipendprogrammet.

– Med de bindingene som ligger i avtalen, er det ikke ønskelig å videreføre samarbeidet i denne ordningen, sier rektoren til Khrono.

Mandag ble innholdet i studentens kontrakter kjent. Her står det blant annet at de ikke skal delta i «aktiviteter» som «skader nasjonale interesser».

Universitetet i Bergen (UiB) har opplyst at de har hatt elleve ph.d.-stipendiater med finansiering fra CSC. Seks av disse har fullført, mens fem fremdeles er i ph.d.-løpet. I tillegg kom det fem kinesiske studenter til UiB med opptak våren 2020, med stipend fra Chinese Scholarship Council.

Norske universiteter har i flere år tatt imot en rekke kinesiske forskere og studenter gjennom stipendprogrammet. Nettavisen skriver at det også er tre studenter på Universitetet i Oslo (UiO) og én student på Høgskolen i Vestlandet som per i dag er finansiert av CSC.

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Powered by Labrador CMS