Forskningsrådet må nedbemanne etter budsjettkutt og det kan gå mot oppsigelser, forteller administrerende direktør Mari Sundli Tveit.
Forskningsrådet må nedbemanne etter budsjettkutt og det kan gå mot oppsigelser, forteller administrerende direktør Mari Sundli Tveit.

Forskningsrådet kutter 80–100 årsverk

Fredag fikk de ansatte i Forskningsrådet beskjed om at rundt hver femte stilling vil forsvinne til neste år, på grunn av kutt i statsbudsjettet.

Fredag kom nyheten om at Forskningsrådet fikk en engangsbevilgning på 1,64 milliarder kroner. Likevel må rådet som fordeler penger til forskning i Norge, kutte stillinger. I forslaget til statsbudsjettet for neste år har nemlig regjeringen kuttet 62,8 millioner i forskningsrådets virksomhetsbudsjett, skriver Khrono.

Administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit opplyser at de håper kuttet kan gjennomføres gjennom frivillige sluttpakker.

– Alle ansatte vil få mulighet til å søke sluttpakke, og så vil det bli gjort en helhetlig ledelsesvurdering av hvem som får innvilget søknaden. Deretter vil vi, dersom det er nødvendig, gjennomføre en styrt nedbemanning, skriver hun i en e-post til Khrono.

Milliard-tildelingen som fredag ble lansert av regjeringen og SV i forbindelse med statsbudsjettsforhandlingene skal gå til forskningsprosjekter, og ikke til driften av Forskningsrådet.

Kuttet i det foreslåtte statsbudsjettet for neste år kommer på toppen av et kutt i årets budsjett, på 40 millioner.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS