Kan pulsklokker virkelig måle stress, søvn og overskudd?

Forskningspodden: Personlighet på skolen, borgerlønn og pulsklokker

PODCAST: Personligheten påvirker skoleprestasjoner, borgerlønn kan kanskje få flere unge i arbeid, norske forskere har laget en universalvaksine mot influensa og pulsklokker lover mer enn de holder.

Hvor finner du podcasten?

Du kan lytte til podcastene våre på de fleste plattformer. F.eks. Apple Podcasts og Spotify.

Hvordan blir skoleprestasjoner påvirket av personligheten vår? Hvilke personlighetstrekk er i så fall best å ha? Og hvor mye er dette påvirket av omgivelsene og foreldrene våre? 

Ved å gi en fast lønn til alle unge under 30 år som står utenfor arbeid eller utdanning, håper Nav i Trondheim å få flere ut i arbeid. Men gidder de å jobbe da?

Symptomene kommer plutselig: Feber, sår hals, rennende nese, hoste, hodepine og muskelsmerter. Husket jeg å ta influensavaksinen i år? For å gi god beskyttelse må influensavaksinene tas årlig. Men i fremtiden behøver du ikke huske på ta vaksinen hvert år.

Bruk pulsklokka til å logge treningsøkter, der er den god, men vær klar over at den ikke er et godt verktøy for å forstå ditt indre stressnivå, skriver Henrik Børsting Jacobsen og Fredrik Mentzoni på forskersonen.no.

Få med deg ny forskning

Powered by Labrador CMS