EUs sjefforhandler om brexit Michel Barnier og Storbritannias brexitminister David Davies. Bildet er tatt under forhandlingene 28. september. (Foto: Olivier Matthys, AP, NTB scanpix)

Brexit uten handelsavtale vil skade Storbritannia mer enn EU

En ny studie viser at om Storbritannia forlater EU uten en handelsavtale, kommer det til å skade landet mer enn det vil skade unionen.

Samtidig som den nye studien lanseres, har det vært en rekke stemmer som mener at britene burde forlate unionen uten en avtale fordi forhandlingene virker fastkjørt. Særlig skyldes det at partenes forhandlere oppfattes som lite fleksible.

Studien er utarbeidet av det internasjonale advokatfirmaet Baker McKenzie. Den konkluderer med at brexits nøkkelindustrier, nemlig bilproduksjon, teknologi, helsetjenester og konsumvarer, ville tapt 17 milliarder pund (rundt 181, 3 milliarder kroner) årlig med en såkalt «hard brexit». En hard brexit innebærer at de to partene ville måtte forholde seg til reglene Verdens handelsorganisasjon har satt.

Funnene i studien viser at markedet i Storbritannia i mye større grad er avhengig av EU enn vice versa, sier handelsekspert Ross Denton i Baker McKenzie.

Powered by Labrador CMS