«Rett på»: Finske Tapio Kaisla tok en tur til Dovrefjell-Sunndalsfjell nasjonalpark for å fotografere moskusene. Selv om våren egentlig ikke er tid for brunst, var de allerede i full gang med å teste hverandres styrke. (Foto: Tapio Kaisla, @NHM_WPY)

Stem på årets vakreste naturbilde

To kjempende moskuser på Dovrefjell er blant finalistene i stor internasjonal fotokonkurranse.

Natural History Museum i London har plukket ut de 25 finalistene du kan stemme på i konkurransen om årets beste naturfotografi.

Én av de utvalgte er Tapio Kaisla fra Finland. Hun dro til Dovrefjell for å ta bilder av moskusene våre og fanget blant annet blinkskuddet du kan se øverst i artikkelen.

Her kan du se alle de 25 finalistene og gi din stemme. Du kan stemme frem til 16. januar 2017.

Under kan du se noen av våre favoritter.

Øye i fokus (Ally McDowell, USA/Storbritannia)

Ally McDowell tar ofte bilder av farger og mønstre under vann. Hun var i ferd med å kaste et bilde av et fiskeøye da partneren hennes ba om å få se det og deretter snudde det opp-ned. Det inspirerte McDowell til å skape et lignende bilde av en sovende papegøyefisk under et nattdykk. (Foto: Ally McDowell, @NHM_WPY)

Til strid (Stephen Belcher, New Zealand)

Stumpneseape har veldig tykk pels for å tåle de frosne vinternettene i Zhouzhi naturreservat i Qinling-fjellene sentralt i Kina. Bildet viser to hanner idet de begynner å slåss. (Foto: Stephen Belcher, @NHM_WPY)

Manetstjerneregn (Andrea Marshall, USA)

Andrea Marshall snorklet utenfor kysten av Mosambik da hun kom over hundrevis av store maneter. Mange var dekket med slangestjerner som rir på manetene for å spre seg langs kysten. (Foto: Andrea Marshall, @NHM_WPY)

Haiketur (Daisy Gilardini, Sveits)

Denne isbjørnhunnen hvilte med sine to små unger i Wapusk nasjonalpark i Manitoba, Canada, da hun plutselig reiste seg og stormet nedover gjennom den dype snøen. En av ungene hoppet på henne og bet seg fast i morens hårete baksiden. (Foto: Daisy Gilardini, @NHM_WPY)

Larvesnurr (Reinhold Schrank, Østerrike)

Reinhold Schrank var egentlig ved Kerkinisjøen i Hellas for å ta bilder av fugler. Da oppdaget han denne larven på en blomst, og fristet den over på et stykke tørr, rullet halm. (Foto: Reinhold Schrank, @NHM_WPY)

Paret (Sergio Sarta, Italia)

Under et dykk utenfor Bali i Indonesia så Sergio Sarta plutselig denne fargerike organismen – en kråkebolle med et par små colemanreker. Piggene til kråkebolla er svært giftige for mennesker, men rekene unngår faren ved å oppsøke trygge områder mellom piggene. (Foto: Sergio Sarta, @NHM_WPY)

Blå stripe (Mario Cea, Spania)

Isfuglfamilien består av små og middels store arter med lange, rette nebb, korte lemmer og en ofte svært fargesterk fjærdrakt. Denne fuglen besøkte dammen hver dag, og fotografen brukte høy lukkerhastighet med kunstig lys for å fotografere den. (Foto: Mario Cea, @NHM_WPY)

Dødsblikket (Johan Kloppers, Sør-Afrika)

Fotografen så denne lille gnuen like etter at den ble født i Kgalagadi-parken i Sør-Afrika. Lite visste han at han ville være vitne til dens død senere samme dag. Den lille gnuflokken gikk rett forbi en gjeng med løver og kalven ble fanget av en løvinne og deretter tatt av denne hannløven. (Foto: Johan Kloppers, @NHM_WPY)

Øyekontakt (Guy Edwardes, Storbritannia)

Krøllpelikanen er den største pelikanarten i verden. Den hører naturlig hjemme i Øst-Europa, Russland og Asia. Bildet er tatt på Kerkinisjøen i Hellas. (Foto: Guy Edwardes, @NHM_WPY)

Rett på (Tapio Kaisla, Finland)

«Rett på»: Finske Tapio Kaisla tok en tur til Dovrefjell-Sunndalsfjell nasjonalpark for å fotografere moskusene. Selv om våren egentlig ikke er tid for brunst, var de allerede i full gang med å teste hverandres styrke. (Foto: Tapio Kaisla, @NHM_WPY)

Her kan du se alle de 25 finalistene og gi din stemme

Powered by Labrador CMS