Hvor attraktiv er hun?

Noen gang tatt med en alv hjem fra byen og våknet opp med et troll? Her er roboten som kan redde deg.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I hvert fall hvis du er mann. Eksperter på kunstig intelligens har nemlig laget en robot som bare trenger å kaste et par kjappe elektroniske blikk på din kvinnelige bekjente, før den feller en vitenskapelig dom over hvor attraktiv hun er for det motsatt kjønn.

Feminint = tiltrekkende

I følge forskning innen psykologi blir ei kvinne nemlig mer attraktiv jo mer feminin hun er, og roboten Doki klarer å regne ut hvor feminint eller maskulint et ansikt er, sammenlignet med alle ansiktene den har sett før.

Dermed skulle man kanskje tro at maskinen også kan lete seg frem til kjekke menn, men det går ikke. Det viser seg nemlig at kvinnene tar flere karaktertrekk enn utseende med i beregninga når mennene skal vurderes.

Trenger man kunstig intelligens til det?

"Trenger vi roboter til å avgjøre hvem vi liker?"

Det kan muligens virke en smule unødvendig å lage en maskin som gjør noe vi stort sett er ganske konge på selv (utenom i fylla, da). Forklaringa er at roboten, som foreløpig består av et hode uten kropp, egentlig ble tenkt som en slags elektronisk assistent.

Meninga er at den skal kunne hilse folk velkommen, ta beskjeder og kjenne igjen ansiktene til de hyppigste gjestene. I samme slengen lærte den altså å se forskjell på menn og damer.

- Basert på egen erfaring klarer robotens kunstige intelligens å skille mellom kjønnene, sier David Cumming fra Intelligent Earth til BBC. Den kikker på mange forskjellige trekk for å avgjøre om den ser en mann eller ei dame, og jo mer feminin ei kvinne er, jo fortere trekker Doki konklusjonen.

Allerede i salg

Med tanke på hvilke katastrofer teknologien kan avverge på søndag morgen, kan det være at roboten snart blir alle ungkarers bestekompis. Og har man tilfeldigvis 40-50 000 kroner slengende i en skuff, kan man jo skaffe seg maskinen med en gang.

Firmaet har nemlig begynt å masseprodusere Doki, og har allerede fått flere bestillinger fra andre firmaer, colleger og robotentusiaster.

Vi jenter, derimot, må vel stole på intuisjonen som vanlig.

BBC: Beauty in the eye of the android

Powered by Labrador CMS