Camilla Stoltenberg begynner i ny jobb i NORCE 1. oktober.

Camilla Stoltenberg har fått ny jobb: – Intenst vemodig å forlate FHI

Hun forlater stillingen som direktør for Folkehelseinstituttet for å bli konsernsjef i NORCE.

- Både hjernen og hjertet har sirklet om instituttet i flere tiår, og det er intenst vemodig å forlate FHI, sier Camilla Stoltenberg i en pressemelding fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Hun skal begynne i den nye stillingen 1. oktober. Det var NTB som først omtalte jobbskiftet.

– Ikke hatt ønske om å forlate stillingen

- Det er fantastisk å ha fått ha en sentral rolle i å etablere og utvikle Folkehelseinstituttet siden 2001-2002 og å få være toppleder siden 2012. Jeg er veldig glad i og engasjert i FHIs samfunnsoppdrag og de gode medarbeiderne og har ikke hatt noe ønske om å forlate stillingen. Mitt andre og siste åremål går imidlertid ut i 2024, og jeg har fortsatt lyst på en lederjobb der forskning og innovasjon er det sentrale, sier Stoltenberg.

Den avtroppende FHI-lederen sier at hun ser fram til nye utfordringer i NORCE og at det er et faglig spenn og samfunnsoppdrag som er bredere der enn i FHI.

NORCE forsker på helse og samfunn, områder som Stoltenberg har mange års erfaring fra, i tillegg til klima, miljø, teknologi og energi.

– Det er fagområder jeg er interessert i, men noen av dem er nye for meg som leder. Jeg ser også frem til å arbeide mer direkte med kommersialisering og næringsutvikling. Lederstillingen i NORCE gir en slik mulighet og forpliktelse. I tillegg ser jeg frem til et godt samarbeid med de fire eieruniversitetene til NORCE, sier Stoltenberg i en pressemelding fra NORCE.

Camilla Stoltenberg på pressekonferansen den dagen Norge stengte ned. Til høyre for henne står daværende helseminister Bent Høie (H), daværende statsminister Erna Solberg (H) og helsedirektør Bjørn Guldvog.

Blir leder for 800 ansatte

NORCE har hovedkontor i Bergen. I tillegg har de kontorer i Alta, Tromsø, Bardu, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Grimstad og Oslo.

Forskningsinstituttet ble etablert i 2018 etter fusjonen av Agderforskning, Christian Michelsen Research, IRIS, Teknova og Uni Research. Instituttet har rundt 800 ansatte og omsetter for rundt 950 millioner kroner.

– I rekrutteringsprosessen har vi vært opptatt av å finne en leder med faglig tyngde og nærhet til forskningen, i kombinasjon med samfunnsforståelse og evne til å synliggjøre NORCE eksternt. Det har vi funnet med Camilla Stoltenberg. Vi gleder oss stort til å få henne på plass, sier styreleder Marianne Marthinsen, ifølge NTB.

Camilla Stoltenberg skal fortsette som direktør i Folkehelseinstituttet til 30. juni.

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV
Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Powered by Labrador CMS