Kronikk: Vi tror på utstillingsveksthus på Tøyen

Naturhistorisk museum opplever på ingen måte at veksthuset er lagt på is, skriver Arne Bjørlykke og Finn Ervik i dette debattinnlegget.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik ser plast-veksthuset i Århus ut. (Foto: Skjermdump/Youtube)

Naturhistorisk museum (NHM) ved Universitetet i Oslo (UiO) takker Erik Tunstad for hans engasjement for nytt utstilingsveksthus på Tøyen i artikkelen Hvor er Oslos akvarium? på forskning.no mandag 10. februar. 

Det er ikke fritt for at også vi har kjent lignende frustrasjoner som ham over manglende framdrift og finansiering.

Imidlertid kan artikkelen kanskje gi noe feil inntrykk hos lesere som ikke har fulgt veksthussaken veldig tett, og vi vil derfor gjerne presisere at NHM på ingen måte opplever at veksthuset er lagt på is.

Skal erstatte gammelt prosjekt

UiOs styre behandlet – og roste – i oktober et nytt rom- og funksjonsprogram for et nytt veksthus, til erstatning for prosjektet Oase 60°N, som ble avbrutt etter initiativ fra fagmiljøet ved NHM.

Kunnskapsdepartementet venter nå på konkrete prosjektplaner fra UiO før det blir tatt en avgjørelse om videre framdrift.

Tøyenløftet

Med Oslo kommunes Tøyenløft og spesielt planene for en Tøyen vitenpark, er NHM optimistiske i forhold til å få sett kommunens og universitetets utviklingsplaner i sammenheng.

Vi tror det vil bidra til å gjøre Tøyen til et nasjonalt kraftsenter for naturvitenskapelig formidling.

––––––—

Les Erik Tunstads artikkel her.

Powered by Labrador CMS