Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet sa onsdag at instituttet starter en studie om barn og koronaviruset.
Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet sa onsdag at instituttet starter en studie om barn og koronaviruset.

FHI skal studere barn som får påvist koronasmitte

Folkehelseinstituttet starter en ny studie for å få mer kunnskap om smittesituasjonen rundt barn som får påvist koronaviruset.

Prosjektet har fått navnet «Korona-barn-studien» og vil følge barn i alderen 3 til 12 år som får påvist koronasmitte, og deres kontakter i barnehage eller skole.

– Dette vil gi viktig kunnskap om barn og smitte, også dem som ikke har symptomer, sier avdelingsleder Line Vold ved Folkehelseinstituttet på regjeringens koronapressekonferanse torsdag.

På pressekonferansen sa hun at det fremdeles er mye man ikke vet om hvordan koronasmitten rundt barn foregår, men at myndighetenes råd bygger på en samlet vurdering ny kunnskap.

– Det er ikke holdepunkter for at barn er en viktig kilde til smitte i samfunnet, men nå er det mer som tyder på at barn kan smitte andre, selv ved milde symptomer, sier Vold.

Hun understreket også at det vil fortsette å komme smittetilfeller i barnehager og skoler i tiden fremover.

– Men i de fleste tilfellene der et barn eller en elev får påvist smitte, smittes få eller ingen andre. Likevel vil det noen ganger være mange som må i karantene, sier Vold.

Powered by Labrador CMS