Den så langt ukjente menneskearten har fått det latinske navnet Homo luzoensis. Navnet stammer fra øya Luzon, der funnet ble gjort i denne hulen i 2007. (Foto: Reuters, NTB scanpix)

Forskere:
Beinrester fra ukjent menneskeart funnet i hule på Filippinene

Et funn av tann- og beinrester i en hule på Filippinene kan tilhøre en hittil ukjent menneskeart, mener forskere i landet.

En rapport om oppdagelsen er offentliggjort i tidsskriftet Nature onsdag.

Den så langt ukjente menneskearten har fått det latinske navnet Homo luzoensis. Navnet stammer fra øya Luzon, der funnet ble gjort i 2007. Menneskene levde sent i epoken pleistocen, for rundt 67 000 år siden.

Professor Armand Salvador fra University of the Pilippines viser fram beinrester fra den nyoppdagede menneskearten. (Foto: AFP, Noel Celis, NTB scanpix)

Dette er den fjerde oppdagelsen av en særegen og utdødd slektning av dagens mennesker siden årtusenskiftet, skriver Washington Post. I 2004 ble Homo floresiensis oppdaget i Indonesia. Disse menneskene var så små at de raskt fikk tilnavnet «hobbiter» etter forfatteren J.R.R. Tolkiens fantasifigurer.

Et mystisk menneskeslag som omtales som Denisovan ble i 2010 oppdaget i Sibir, på bakgrunn av funn av en fingerknokkel. Skjeletter av Homo naledi, med en merkelig blanding av moderne og primitive trekk ble oppdaget i en afrikansk hule i 2013.

Powered by Labrador CMS