Leon Jarners forskningspris blir hvert år utdelt på Demensdagene. Prismottakeren året 2017 var Aud Johannessen, som fikk prisen overrakt av Helse- og omsorgsminister Bent Høie. (Foto: Stian Kristoffer Sande)

Fikk pris for å snakke med yngre med demens

Forskeren fra Høgskolen i Sørøst-Norge har gjort noe som ikke er vanlig innenfor helsesektoren: – Jeg rett og slett har snakket med personer med demens.

Aud Johannessen, førsteamanuensis ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap ved HSN, ble 6. desember tildelt Leon Jarners forskningspris under Demensdagene 2017 på Oslo Kongressenter. Hun mottok utmerkelsen og premiepengene på 75 000 kroner for sitt arbeid med prosjektet «Yngre med demens og deres familier».

– Det betyr selvsagt mye for meg personlig, men viktigst er anerkjennelsen det gir forskningsprosjektet og tema generelt, sier Johannessen.

Johannessen har siden 2013 vært prosjektleder for den kvalitative delen av prosjektet, som har vært støttet av Forskningsrådet. Prosjektet er et samarbeid mellom Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse og HSN.

Powered by Labrador CMS