Helbredelse ved bønn virker ikke

Med så mye nød i verden, hvorfor skal Gud bry seg om meg, har mange kanskje spurt seg. Ny forskning antyder at - helt riktig - han gjør ikke det.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den største undersøkelsen som så langt har vært gjort på helbredelse ved bønn konkluderer med at det ikke virker, skriver The Buddhist News Network.

Amerikanske leger legger i dag fram en rapport som viser at hjertepasienter som ble bedt for av grupper av ukjente mennesker ikke ble friske, verken fortere eller langsommere enn andre pasienter. Bønnen var derfor uten virkning.

Undersøkelsen ble foretatt over tre år på 750 pasienter fordelt på ni sykehus i delstaten North Carolina. Tolv bønnegrupper var involvert - i tro varierte de fra kristne studenter og forskere i England til buddhister i Nepal. Det var kardiologer fra Duke University Medical Centre som sto bak undersøkelsen.

Bønnegruppene inkluderte, i tillegg til de nevnte, en gruppe religiøse amerikanske mødre, nonner i et kloster i Baltimore og muslimske sufier. Noen bønner ble til og med sendt med e-post til Jerusalem og hengt opp på Klagemuren.

En analyse av resultatene viste likevel at alt dette strevet ikke hadde noen innvirkning på pasientenes ve og vell.

Kritikere av undersøkelsen påpeker at det står svart på hvitt i Bibelen at man ikke skal sette Gud på prøve. Det er det man har gjort her, og derfor finner man at han nekter å samarbeide.

I TV2s program Holmgang på onsdag skulle publikum stemme om de trodde på helbredelse ved bønn. Hele 80 prosent svarte ja.

Powered by Labrador CMS