Det myldrer rundt romferga

Når tempoet skrus voldsomt opp, vises menneskene rundt romferga Discovery som maur rundt en stor larve i en video fra forberedelser til oppskytningen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Videoen viser hvordan romferga Discovery blir forberedt i den store “garasjen” kalt Orbiter Processing Facility, heist opp og koblet sammen med bæreraketten og kjørt ut til oppskytningsrampen på Kennedy Space Center.

Videoen gjengis med tillatelse fra Smithsonian Air&Space Museum

Astronauten Alan Poindexter var kaptein på romferga da den ble skutt opp 5. april i år. Han ønsket å få dokumentert denne nest siste ferden til Discovery, og tok kontakt med en fotografvenn, Scott Andrews, ifølge en artikkel på nettsidene til Smithsonian Air&Space Museum.

Scott Andrews var veteranfotograf fra alle romfergeoppskytninger unntatt to, og sammen med to kolleger satte de opp ni kameraer for å dokumentere forberedelsene.

Resultatet ble minst 100 timers video i såkalt “stop-motion”, enkeltbilde-eksponeringer med jevne tidsmellomrom, slik at alle bevegelser går mye fortere enn i virkeligheten.

Denne fire minutter lange videoen dokumenterer forberedelsene til en romfergeoppskytning på en helt ny måte, nå på tampen av det amerikanske romfergeprogrammet.

Powered by Labrador CMS