UFO-filer åpnet

Som første land i verden har Frankrike lagt ut sine UFO-filer på Internett. Nettstedet krasjet serverne til den franske romfartsorganisasjonen på grunn av høy trafikk, bare timer etter at det åpnet.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den franske romfartsorganisasjonen CNES har lansert et nettsted som dokumenterer mer enn 1 600 UFO-tilfeller over 50 år.

En UFO er, for ordens skyld, et uidentifisert flygende objekt. Mange av UFOene i det franske arkivet har faktisk blitt identifisert, og er dermed strengt tatt ikke UFOer lenger.

OVNI

Arkivet katalogiserer i stor detalj alt fra fenomener som enkelt kan avvises, til observasjoner som fortsatt unnviker forklaring.

Nettstedet vil bli oppdatert etter hvert som nye UFO-observasjoner kommer inn.

UFOer, eller OVNIer, som de heter på fransk, har alltid generert stor interesse - i tillegg til utbroderte konspirasjonsteorier om myndigheter som forsøker å skjule de utenomjordiske besøkene.

Flyvende toalettpapir

- Tilfeller som damen som rapporterte at hun så et objekt som lignet en flygende rull med toalettpapir, er helt klart ikke verdt å undersøke, sier Jacques Patenet, til New Scientist.

Han leder avdelingen i CNES som studerer ikke-identifiserte flygende fenomener.

Mange andre tilfeller involverer imidlertid flere observasjoner samtidig. Ett eksempel involverer flere tusen mennesker over hele Frankrike.

I andre tilfeller finnes det brennmerker og radarobservasjoner som viser flygebaner eller akselerasjoner som ser ut til å oppheve fysikkens lover. Slike observasjoner blir tatt meget alvorlig, skriver New Scientist.

Type D

Av de 1 600 tilfellene registrert siden 1954, er nesten 25 prosent klassifisert som “type D”.

- Det betyr at på tross av gode eller veldig gode data og troverdige vitner, er vi konfrontert med noe vi ikke kan forklare, sier Patenet.

- Vi har ikke det minste bevis for at utenomjordiske står bak de uforklarte fenomenene. Vi har heller ikke bevis for at de ikke gjør det, sier han.

CNES registrerer mellom 50 og 100 UFO-rapporter hvert år, som regel er de skrevet av politiet. I rundt 10 prosent av tilfellene blir det gjort undersøkelser på stedet.

Mens du venter på at det franske nettstedet skal komme online igjen, kan du for eksempel lese artikkelen Marsboerens utvikling eller UFO - en kort kulturhistorie.

Du kan også besøke forskning.nos egen temaside om UFOer.

Lenker:

CNES: UFO-side
New Scientist: France opens its UFO-files

Powered by Labrador CMS