En notis fra Norsk Polarinstitutt - les mer.

Nydelig lys på Troll nå som dagene blir mørkere og vinteren er i anmarsj.

Forskere isolert i Antarktis til november

Mens koronapandemien har snudd hverdagen på hodet for mange sivilisasjoner rundt på kloden, lever de seks overvintrerne på Norges sørligste utpost livene som før. Overvintrerne på den norske Troll-stasjonen i innlandet av Dronning Maud Land i Antarktis merker lite til koronapandemien, annet enn informasjonen og kontakten de har med omgivelsene via internett. De følger likevel med på utviklingen av koronaviruset, og vil i den anledning hilse nordover.

– Vi hilser til alle våre nære og kjente, og ønsker dere alt godt. Stå samlet om å bekjempe viruset, og støtt hverandre! sier kokk og teamleder Karin Jansdotter, som nå er inne i sin femte måned i Antarktis.

Helt til i desember skal Karin og de fem andre overvintrerne bo på Troll for å drifte stasjonen frem til neste sommersesong. Sist gjengen traff andre mennesker enn hverandre var i februar da sommerens siste fly lettet fra flystripa ved Troll og overvintrerne vinket farvel til personellet som reiste hjem.

– Det var da overvintringen startet for alvor, sier elektriker Alexander Sola.

De seks vil treffe andre folk i november, når ny sommersesong står for tur, flystripa er klargjort og ryddet for snø og flyene igjen lander på Troll. Da fylles stasjonen med forskere og logistikkpersonell, gjerne opp mot 30-40 personer på det meste, som alle skal arbeide på Troll eller andre steder på kontinentet i den antarktiske sommeren.

Les mer og se flere bilder fra Troll på nettsidene til Norsk Polarinstitutt

Powered by Labrador CMS