Begeistring for vulva

Unge menn har mer positive holdninger til kvinnens kjønnsorganer enn unge kvinner selv. De av kvinnene som er fornøyd med sin vulva, har lettere for å få orgasme, viser studie.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Resultatene peker også mot at kvinner som er på godfot med klitoris, og liker sin vagina, har større sannsynlighet for å gå jevnlig til gynekolog og utføre egenundersøkelser.

Studien er utført ved Indiana University, og er publisert i septemberutgaven av International Journal of Sexual Health.

- Kvinner er ofte mer kritiske til sine egne kropper, og andre kvinners kropper, enn det menn er.

- Det vi fant i denne studien, var at menn generelt har positive følelser knyttet til en rekke aspekter ved kvinnens kjønnsorganer, både hva gjelder utseende, lukt, smak og berøring.

Det sier forsker Debby Herbenick ved Center for Sexual Health Promotion på det amerikanske universitetet.

- Når kvinner har positive følelser knyttet til genitaliene sine, er det sannsynlig at de føler seg mer avslappet, i større grad klarer å slippe seg løs, og således har større sannsynlighet for å oppleve seksuell tilfredsstillelse og orgasme, sier Herbenick i et presseskriv.

Hjelpe ungdommen

Herbenick er også tilknyttet The Kinsey Institute for Research in Sex, Gender and Reproduction, der hun utdanner hensepersonell på feltet seksuell helse.

Nå serverer hun et par forslag til hvordan funnene kan omsettes til praksis:

Forsker Debby Herbenick, Indiana University. (Foto: Indiana University)

- Foreldre bør vurdere hvordan de kan hjelpe døtrene sine til å få mer positive følelser knyttet til egen kropp, for eksempel ved å lære dem presise navn på ulike deler av kroppen, inkludert kjønnsorganene.

- Og; hvordan de på en støttende måte kan svare på ei ungjentes utforsking av egen kropp.

- I stedet for å si; “ikke ta deg der nede, det er urent”, så kan foreldre la barna få vite at det er ok for dem å ta på kjønnsorganene sine, men at det bør skje når de er alene - som på badet eller soverommet, sier Hernernick.

Hun foreslår bruk av vulva fremfor mer ulne, antydende betegnelser som “der nede”.

I studien deltok 602 hvite personer, 362 kvinner og 241 menn i alderen 18-23 år.

- Dette er viktige funn som forteller om synet på kropp. I vår kultur tegnes ofte et bilde av kvinnens genitaler som noe skittent som må rengjøres. Noen kvinner har i større grad fått merke slike utsagn, andre kan være mer utsatt for virkninger av dem, sier Herbenick.

Studien er for øvrig støttet av The Joseph Miller Foundation.

Referanse:

Debra L. Herbenick. The Development and Validation of a Scale to Measure Attitudes Toward Women’s Genitals. International Journal of Sexual Health, 2009; 21 (3): 153 DOI: 10.1080/19317610903149692.

Lenke:

Indiana University: Orgasms, sexual health and attitudes about female genitals
 

Powered by Labrador CMS