Hva i all verden er dette? Piloter fra den amerikanske marinen har ved gjentatte anledninger observert og filmet flygende objekter som ingen vet hva er. Nå setter Pentagon ned en arbeidsgruppe for å finne ut mer.

Pentagon oppretter egen UFO-arbeids­gruppe

Gruppa skal blant annet undersøke observasjoner av ukjente flygende gjenstander i nærheten av amerikanske militærbaser.

Det skjer ting rundt uidentifiserte flygende objekter om dagen.

I april i år friga det amerikanske forsvarsdepartementet tre videoer av ukjente objekter, tatt av jagerpiloter i den amerikanske marinen.

Objektene ble observert i områdene rundt hangarskipene USS Nimitz og Theodor Roosevelt, der marinens fly øver. Opptakene med infrarøde kamera viser hastigheter og bevegelser som ikke er mulig å oppnå med kjent teknologi.

Her ser du noen av opptakene som Pentagon friga i april 2020. Opptakene hadde vært lekket tidligere, men ble da bekreftet av det amerikanske forvarsdepartementet.

Da Pentagon friga videoene, bekreftet de at det foreløpig ikke finnes noen forklaring på observasjonene.

Og nå melder de altså at de oppretter spesialgruppa Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF) for å etterforske disse og andre observasjoner.

Vil vite mer om egenskaper og opphav

Som begrunnelse for opprettelsen, skriver Pentagon:

– Forsvarsdepartementet etablerer UAPTF for å øke forståelsen av og skaffe innsikt i egenskapene og opphavet til uidentifiserte luftfenomener. Arbeidsgruppas oppdrag er å oppspore, analysere og katalogisere uidentifiserte luftfenomener som kan utgjøre en mulig trussel for amerikansk sikkerhet.

Når uautoriserte luftfartøy trenger seg inn på våre treningsfelt, tar vi det svært alvorlig, understreker de.

Nye observasjoner og press fra Kongressen

Det er ikke første gangen amerikanske myndigheter setter ned grupper for å undersøke UFOer, eller uidentifiserte luftfenomener, som de nå kalles.

Et annet forskningsprogram – AATIP – ble startet i 2007, men så lagt ned igjen i 2012, med begrunnelse at Pentagon trengte midlene til mer presserende prosjekter.

Luis Elizondo, som hadde ledet programmet, uttrykte frustrasjon over at ledelsen ikke tok observasjonene tilstrekkelig på alvor.

Men nå snur altså saken igjen. Antagelig på grunn av en stadig strøm av nye observasjoner og press fra den amerikanske Kongressen, mener Elizondo ifølge medieorganisasjonen Politico.

– De er ikke våre

Ifølge nyhetsselskapet CNN har både kongressmedlemmer og ansatte i Pentagon lenge vært bekymret over at ukjente objekter flyr over amerikanske militærbaser. Ingen vet helt hva gjenstandene er, og flere har vært bekymret for at jagerfly skal krasje med dem.

En av de som har uttalt seg, er senator fra Florida, Marco Rubio, skriver CNN.

– Vi har ting som flyr over våre militærbaser og steder hvor vi holder militærøvelser, og vi vet ikke hva de er og de er ikke våre, sa Rubio i et intervju.

Han innrømmer at han nesten heller ønsker at objektene viser seg være utenomjordisk besøk, enn at Kina eller Russland har gjort et eller annet kjempeframskritt på teknologifronten.

Elizondo, på sin side, utelukker ikke at objektene kommer langveisfra.

– Det finnes svært overbevisende tegn på at vi kanskje ikke er alene, sa han til CNN i 2017.

Powered by Labrador CMS