Chilenske myndigheter frigir UFO-bilder

Chilenske myndigheter har publisert en rapport om en tallerkenformet gjenstand som sirklet over en kobbermine i Andesfjellene i 2013. Rapporten slår fast at det dreier seg om en UFO.

Denne flyvende gjenstanden ble fotografert ved en gruve i Andesfjellene i fjor. Analyser har slått fast at bildet ikke er manipulert. (Foto: CEFAA)

I samarbeid med


 

Det er komiteen for studier av avvikende luftfenomener (CEFAA) som har publisert rapporten.

Komiteen er underlagt det chilenske departementet for sivil luftfart, og har som hovedoppgave å etterforske rapporter om uforklarlige observasjoner i chilensk luftrom.

Kontrollerte manøvre

I forrige uke publiserte CEFAA en analyserapport om to bilder som viser det som beskrives som et uidentifisert flygende objekt (UFO).

Dette er det andre bildet i serien av den uidentifiserte gjenstanden. (Foto: CEFAA)

I midten av april i fjor fikk arbeiderne i en kobbergruve i Collahuasi på 4000 meters høyde i Andesfjellene øye på en tallerkenformet gjenstand cirka 600 meter over bakken.

Gjenstanden ble beskrevet som en flat plate med lyse farger og med en diameter på mellom fem og ti meter.

Den utførte kontrollerte horisontale og vertikale manøvre. Gjenstanden skal ikke ha laget lyd og bevegde seg østover, har de fire ingeniørene som observerte den forklart.

Holdt tett

Ett av vitnene fotograferte gjenstanden, men de fire ble enige om å ikke fortelle noen om det de hadde sett i frykt for å bli latterliggjort, skriver Huffington Post.

Men noen måneder etter viste fotografen bildene til sjefingeniøren i gruva. Han ba om kopier og sendte dem i februar i år til CEFAA for analyse.

CEFAAs analytikere har gransket bildene og slått fast at de ikke er manipulert. Det var helt klar himmel på tidspunktet da gjenstanden viste seg, og derfor er det også utelukket at det dreier seg om en såkalt linsesky som oppstår over fjellkjeder.

Myndighetene har også fått avkreftet at det skal ha pågått droneaktivitet i det øde området på dette tidspunktet.

– Dette er et svært interessant fenomen eller objekt, og det kan klassifiseres som en UFO, heter det i rapporten som ble publisert 3. juli.

Dette bildet viser hvordan gjenstanden gjenspeiler sollyset. Analytikeren sier det er mulig at gjenstanden også lager sin egen energi, på grunn av den høye temperaturen man ser markert i svart. (Foto: CEFAA)

Videre analyser

Til tross for analysen, sier CEFAA at det har vært krevende å etterforske saken videre.

– Vitnene har ikke vært villig til å samarbeide. Vi kontaktet dem uten å få svar. Det eneste vi nå kan gjøre er å arkivere materialet slik vi har gjort med tilsvarende saker. Vi sparer dem for å kunne ha et sammenligningsgrunnlag med fremtidige observasjoner, sier Jose Lay i CEFAA til avisen.

CEFAA-direktør Ricardo Bermudez sier rapporten baserer seg på konklusjonen fra én analytiker, og at de derfor må ta visse forbehold.

Den vitenskapelige komiteen i CEFAA skal møtes i neste uke for å studere bildene nærmere.

Powered by Labrador CMS