I årets hagefugltelling er det til nå registrert 721.426 fugler og 162 arter fra 13.377 foringsplasser. Her ser du en bjørkefink.

Bjørkefinken dominerer årets hagefugltelling

Nesten 722.000 fugler i nesten 13.400 hager ble telt og rapportert under hagefugltellingen 2022. Det er ny rekord for denne årvisse tellingen.

Årets mest tallrike art, bjørkefink, har aldri før blitt funnet i så store områder og med så høyt antall som i år, skriver Birdlife Norge (tidligere Norsk Ornitologisk Forening).

Med 104.000 individer rapportert under tellingen ble bjørkefink også den første arten i hagefugltellingens historie som er blitt rapportert med mer enn 100.000 fugler.

Målt etter antall hager er det kjøttmeisen som fortsatt er mest utbredt, den ble observert i ni av ti hager, eller 94 prosent. Det ble telt 90.439 individer totalt. Deretter følger blåmeisen og skjære.

Birdlife Norge er også veldig fornøyd med at årets telling viser en økning i observasjoner av grønnfinken, som det har vært stadig færre observasjoner av de siste ti årene.

To veldig sjeldne arter som er blitt påvist flere ganger tidligere år, svartstrupetrost og hvithodespurv, ble i år funnet i Steinkjer i Trøndelag og i Drangedal i Vestfold og Telemark.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS