En katolsk kirke i Puducherry vitner om fransk nærvær.
En katolsk kirke i Puducherry vitner om fransk nærvær.

Hvor ble det av det franske språket i India?

PODCAST: Ukens episode av Frankrike forklart feirer frankofoniuken.

Frankofonien finnes på fem kontinenter og er nordafrikansk, afrikansk, nordamerikansk eller kreolsk.

Hittil har man derimot ikke snakket så mye om frankofonien i India. Hvorfor førte ikke bortimot 300 år med fransk nærvær gjennom blant annet handelsstasjonene Chandernagore, Yananon, Puducherry , Karikal og Mahé til at en hjemmeprodusert fransktalende litteratur oppstod tidligere i India?

Hvor levende er denne litteraturen i dag? Hva skiller frankofon indisk litteratur fra annen fransktalende litteratur? Vår gjest er Ari Gautier, franskspråklig forfatter som er født på Madagascar og som vokste opp i Puducherry i India.

Få med deg ny forskning

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Du kan velge mellom daglig eller ukentlig oppdatering.

Om podcasten

I podkasten Frankrike Forklart møter du førsteamanuensis i fransk litteratur og områdekunnskap Kjerstin Aukrust ved Universitetet i Oslo og førsteamanuensis i fransk kultur og samfunn Franck Orban ved Høgskolen i Østfold. De inviterer kompetente og frankofile gjester til samtale om temaer som er viktige for å forstå det som skjer i Frankrike i dag, og for å vite mer om landets historie, politikk og kultur. Du finner også podcasten på Itunes og Spotify, samt på Facebook, der alle referanser som gis i episodene blir lagt ut.

(Foto toppbildet: Tom Egil Jensen, Institutt for journalistikk)

Powered by Labrador CMS